Hasil After Effect

Bismillah …

Jom flashback surah An-Naba surah ke 78 surah pertama dalam Juz 30 .

Dalam ayat 31 dalam suran An-Naba maksudnya adalah ” Sesungguhnya orang yang Muttaqqin yang mendapat kemenangan” and because my name Muzaffar is come from the root word “fa” and “za” yang membawa maksud kemenangan oleh itu ayat ini agak selalau tergiang-giang ditelinga .

By the way … mesej dalam design kat atas tu membawa maksud secara keseluruhan sebenarnya. Sungguh orang-orang yang mendapat kemenangan sebenarnya bukan lah tampak hebat didunia tapi diAzab di akhirat.

Setiap hari kita baca dalam solat kita dalam doa iftitah sebelum kita membaca Surah Fatihah ” Sesunggunya hidupku, matiku, ibadatku adalah kerana Allah” tapi benarkah … Bahkan yang berlaku kepada diri ini adlah menjadi HAMBA KEPADA DUNIA  ….

Assignment ….

Study …

Organise Programme ….

Business …

Result Exam …

Kita telah bertungkus lumus melakukan perkara di atas … Betul ke kerana ALLAH SWT ni …. ?  macam hamba kepada dunia jek ..

OK mari sama-sama kita check :

Dah buat semua perkara di atas mungkin kita boleh kata kerana Allah, Jadi mari lihat solat kita … Khusyuk tak ? Berape minit ea amek masa nak ingat Allah compare buat semua kerja di atas ? Solat dengan laju ? Masa untuk Allah sikit .. Ingat Allah sikit .. Tapi nampak hebat dimata masyarakat kerana kerja-kerja yang dibuat dan hasil yang dia dapatkan …  Inilah orang-orang yang sebenarnya tidak mendapat kemenangan. Apabila keindahan DUNIA telah masuk dalam hati kita maka menjadi sukar pula kita nak mengingati ALLAH, tetapi orang-orang yang menang itulah yang berjaya menewaskan nafsunya dengan banyak mengingati ALLAH . Kan Rasullah banyak mengajar kita doa dan zikir untuk setipa perbuatan yang kita lakukan. Doa masuk tandas, keluar rumah, buka pakaian, berkenderaan, hendak tidur, bangun tidur, sebelum dan selepas makan, doa masuk dan keluar masjid …. untung jadi umat Rasulullah kan … =)

Advertisements
Hasil After Effect

One thought on “Hasil After Effect

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s